solo – 65 minuten

Enerzijds heb je de mooie magische blauwgroene ronde planeet, anderzijds de wereld die door rechte lijnen wordt verdeeld en wordt toegeëigend. Waar komt dat verschil vandaan? Van wie is de wereld? Hoe kan de wereld haar draai vinden, en hoe vinden we zelf onze draai in dit geheel?

Met de jojo aan de rol stelt Esther hierover vragen, denkt ze hardop en vertelt verhalen. Vragen zoals ‘Moet ik de aarde dragen? Of doet Atlas dat al?’. Gedachten zoals ‘Ik zou soms ook wel dictator willen zijn.’ En persoonlijke verhalen over idealisme, controle houden en loslaten worden verweven met een enkel verhaal uit de wereldliteratuur.

sharing – optioneel

Na de solo krijgt iedere bezoeker zélf een met een wereldbol bedrukte jojo in handen. De jojo verleidt om stil te staan bij vragen als: ‘Welke touwtjes heb ik zelf in handen?’ en ‘Wat kan ik zelf doen? Of juist niet?’. Er wordt ruimte gecreëerd voor ontmoeting door in kleine groepjes met elkaar na te praten over de voorstelling. Wat raakte je? Welke verhalen uit je eigen leven komen naar boven borrelen? Wat betekenen de vragen uit de voorstelling voor jou? Wat neem je mee naar huis?

Voor wie wil mag in ieder geval de jojo mee naar huis. Om mee te spelen of nog eens over te mijmeren.

de wereld & ik, de wereld & wij

Onder deze titel is Who runs the world te boeken voor een korter of juist langer programma, afhankelijk van wat past binnen bijvoorbeeld een inspiratiemiddag of festival. Een programma op maat. Met dezelfde thematiek en ruimte voor uitwisseling van verhalen. Neem contact op voor de mogelijkheden.